Stöd podden Historia Nu

Vi startade podden Historia Nu för att nå ut med det fantastiska ämnet historia till en bred publik – allt på en kvalitetssäkrad, vetenskaplig grund. Efter över hundra avsnitt behöver vi ditt stöd för att säkra utgivningen i framtiden.

Med din hjälp kan vi säkra fortsatt utgivning. Du kan bidra genom att donera en valfri engångssumma direkt till vårt Swish-nummer: 123 610 76 68.

Eller betala till vårt plusgiro 96 89 95-1.

Det finns också möjlighet att stödja oss genom att bli månadsgivare på Patreon, där du kan donera en fast summa varje månad. Skänker du lite mer, får du också olika typer av belöningar som fördjupande extramaterial från poddarna, direkt tillgång till teamet bakom podden, e-böcker med mera.

3 euro per månad plus moms. Ett varmt tack för att du hjälper oss att göra historien levande. Reklamfria avsnitt.

7 euro per månad plus moms. Reklamfria avsnitt. Bonuslyssning från inspelningar.

15 euro per månad plus moms. Reklamfria avsnitt. Bonuslyssning från inspelningar. Tack i podden och på vår hemsida. Tre e-böcker från Historiska Media per år.

Bli månadsgivare på Patreon.com!

Podcasten Historia Nu har på två år kommit ut med över hundra avsnitt. De har snart lyssnats på två miljoner gånger. 

Bakom podcastsatsningarna Historia Nu och Militärhistoriepodden står förlaget Historiska Media.

Vi gör varje vecka fördjupande intervjuer med historiker i de mest skilda ämnen, från bödlar på 1600-talet samt bombkriget under första världskriget, till kulten vid Uppsala högar, demokratins uppkomst och Pesten i Stockholm på 1700-talet.

Vi försöker alltid hitta spännande och aktuella vinklingar på historien. Programledaren Urban Lindstedt är en historiekunnig journalist som ständigt letar intressanta frågor och vinklar för att nå ut till många. Bakom programledaren finns ett team av extremt kunniga människor på förlaget Historiska Media med årtionden av erfarenheter att ge ut historiska böcker och tidningar.

Varje avsnitt innebär dagar av research, hitta och boka gäster, inspelning och klippning. Vi lägger mycket tid och kärlek på varje avsnitt. Det tar flera dagar för varje nytt avsnitt och vi utkommer varje vecka. Ska vi fortsätta med fördjupningar om ämnen och personer som förändrade världen behöver vi ditt stöd.

Historia Nu

Lyssna på iPhone eller Ipad

Lyssna på Android

Lyssna via Soundcloud