Lyssna på En oväntad historia

En oväntad historia

Podden En oväntad historia utgår från en liten händelse för att med glimten i ögat berätta den stora historien. Programledare är historikerna Olle Larsson och Andreas Marklund. Varje vecka släpps nya avsnitt där programledarna kunnigt och underhållande pratar om allt från James Bond som symbol för kalla kriget eller Dannebrogens historia, till cikoriakaffe och kristidsmat eller vad som hände i Sarajevo 28 juni 1914.

Bakom podcastsatsningarna Militärhistoriepodden, Historia Nu och En oväntad historia står förlaget Historiska Media.

Var kan jag lyssna på En oväntad historia?

Först och främst kan du lyssna på alla avsnitt på denna hemsida, du hittar avsnitten på denna länk. Du kan också lyssna genom att prenumerera på En oväntad historia via särskilda appar i din smartphone. Apples Podcaster är det populäraste alternativet för dig med en iPhone, och den är oftast förinstallerad i telefonen. Andra appar som fungerar för Android-mobiler är Google Podcast, Acast, Soundcloud och även Spotify.

Du kan dessutom lyssna via din dator, på tjänsternas respektive hemsidor.

Du hittar lätt En oväntad historia genom att söka på podden i någon av de nämnda apparna. Du kan antingen ladda ner (spara) eller streama (lyssna strömmat) avsnitten.

Alternativt klicka på någon av följande länkar:
Historia Nu