Om Historia Nu

Urban Lindstedt är programledare för podcasten Historia Nu.
Urban Lindstedt är programledare för podcasten Historia Nu.

Bakom podcasten Historia Nu står förlaget Historiska Media.

Historia Nu är en podd för historieälskare. Varje vecka intervjuar vi historiker, journalister, författare och museifolk om spännande historiska personer och händelser – från forntiden fram till modern tid. Vi väljer ämnen brett efter det som intresserar oss just nu. Tipsa oss gärna!

Bakom podden står journalisten och poddaren Urban Lindstedt tillsammans med journalisten och förläggaren Erik Osvalds. Erik var med och grundade bokförlaget Historiska Media, samt tidningarna Populär Historia och Allt om Historia. Det vi har gemensamt är att vi älskar och fascineras av ämnet, både genom att läsa om det och lyssna på innehåll om historia. Vi blir lika fascinerade av Gustav III:s ambitioner att upprätta det kungliga enväldet som av vikingarnas sjöfärder till Amerika eller evakueringen vid Dunkirk.

Vår ambition är att göra historien levande för alla. Vi strävar även efter att alltid förmedla den senaste forskningen i vårt berättande.

Du hittar avsnitten på vår sajt och i alla vanliga podcast-appar och podcastnätverk.  De finns exempelvis på Soundcloud, Itunes, Acast, Linsync, Spotify osv.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram. Prenumerera även på vårt nyhetsbrev för att aldrig missa ett nytt avsnitt!

Historia Nu