Hjälp oss att säkra utgivningen av podden Historia Nu

Målet för podcasten Historia Nu är att nå ut med det fantastiska ämnet historia till en bred publik – allt på en kvalitetssäkrad, vetenskaplig grund. Efter mer än 73 avsnitt behöver vi ditt stöd för att säkra utgivningen av minst ytterligare 20 avsnitt.

(Gå in på crowdfundingplattformen Kickstarter och läs mer)

Podcasten Historia Nu har på ett och ett halvt år haft mer än 1,4 miljoner lyssningar. Varje vecka kommer nya avsnitt med fördjupande samtal där inbjudna gäster berättar om allt från bödlar på 1600-talet och bombkriget under första världskriget till kulten vid Uppsala högar, demokratins uppkomst eller pesten i Stockholm på 1700-talet.

Vi försöker alltid hitta spännande och aktuella perspektiv på historien. Programledaren Urban Lindstedt är en historiekunnig journalist som letar intressanta frågor och vinklar för att nå ut till många. Bakom programledaren finns ett team av extremt kunniga personer på förlaget Historiska Media med årtionden av erfarenhet att ge ut historiska böcker och tidningar.

Varje nytt avsnitt innebär dagar av research, att hitta och boka gäster, inspelning och klippning. För oss är det naturligt att lägga mycket tid och engagemang i arbetet, för att säkerställa kvaliteten i vår podcast. Produktionen av ett nytt avsnitt tar flera dagar i anspråk, och vi utkommer varje vecka.

Hjälp oss att säkra fler avsnitt. Om vi ska fortsätta med fördjupningar i ämnen och personer som förändrade världen behöver vi ditt stöd.

Med din hjälp kan vi säkra minst ytterligare 20 avsnitt. Det finns möjlighet att stödja oss med så lite som 100 kr och ända upp till 10 000 kr. Skänker du lite mer pengar får du också olika typer av belöningar som biljetter till livepoddar eller en trevlig middag med teamet bakom podden Historia Nu.

Om vi passerar det första målet om 120 000 kr kommer vi att säkra ytterligare 20 avsnitt i framtiden. Når vi 180 000 kr lovar vi minst 30 nya, kvalitetssäkrade avsnitt.

(Lämna ditt bidrag på crowdfundingplattformen Kickstarter och läs mer.)

Vänliga hälsningar

Urban Lindstedt

Programledare Historia Nu